Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Broskvové tiramisu po česku

25. 3. 2010

Obrazek

Broskvové tiramisu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x jogurt a 500 ml (nejlépe Hollandia), 2x 250 ml zakysané smetany, 4 balíčky vanilkového cukru,2x želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker), 200 ml mléka, velké balení cukrářských piškotů, 1 větší plechovka broskví, rum, granko, žlutá želatina, čokoládové ozdoby, může být i šlehačka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškoty rozložíme na plech vedle sebe, scedíme broskvový kompot, vyjmeme 4 půlky broskví na ozdobu, ostatní nakrájíme. Část šťávy oddělíme na uvaření želetiny a do zbytku šťávy přidáme rum. Silně touto směsí polijeme piškoty. Připravíme si jogurtovou směs - v mléce rozmícháme želatinový ztužovač (píšou ve vodě dala jsem raději mléko) do zhoustého ztužovače přidáme jogurt a smetanu, vyšleháme a mírně osladíme vanilkovým cukrem, navrstvíme na připravené polité piškoty a uhladíme, dáváme další vrstvu piškotů. Já jsem neměla celé velké balení piškotů, ale jen 3 balíčky, tak jsem 2 balíčky rozložila dole, na horní vrstvu jsem dala zbytek namočených piškotů a mezi ně nasypala pokrájené broskve. Navršila jsem zbytek jogurtové směsi, uhladila posypala grankem ( u nás obyč. kakao nejde), naznačila porce. Uvařile ze šťávy a vody žlutou želetinu a před ozdobením v ní namočila plátky broství (těch 4 co jsem dala stranou) a ozdobila čokoládovou kytičkou (já jsem je koupila v Kauflandu, ale mají je i v Tescu nebo Globusu). Můžeme přidat trošku šlehačky a mátový lístek, já jsem to vezla vlakem tak jsem šlehačku neriskovala.
Jogurt lze nahradit zcela zakysanou nebo kysanou smetanou nebo naopak. Tento zákusek bude výborný v létě s čerstvým ovocem podle chuti. Přeji dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář